На пчеларникот во мај PDF Печати Е-пошта
Напишано од Ацо Тодоровски   
Недела, 26 Април 2009 18:34

На пчеларникот во Мај
Месец МАЈ е првиот месец од периодот кога заедницата тргнува кон врвот на својот развој ,а ние треба да ги  искористиме пчелите за производство на матици ,роеви,мед,полен,млеч,восок сега е тој долго очекуван период(мај,јуни,јули) да го ефектуираме својот макотрпен труд.

Последна промена на Среда, 24 Април 2019 20:52
Повеќе...
 
Формирање нови пчелини семејства PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Четврток, 19 Март 2009 23:24

Формирање нови пчелини семејства споени со оплодник


Кога формираме нови пчелини семејства кои се споени со оплодник се имаме под контрола:
Kолку рамки ќе имаат новоформирание пчелини семејства ,кои залихи на мед и полен ќе има во него ,каков е квалитетот на  младата селектирана матица и т.н.

Последна промена на Среда, 24 Април 2019 20:58
Повеќе...
 
Резолуција за влијанијата на климатските промени во Република Македонија PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Недела, 07 Март 2010 14:56

Повикувајќи се на заклучоците содржани во документот усвоен наСветската конференција за климатските промени во Копенхаген, 2009 година.

Последна промена на Четврток, 17 Јануари 2019 20:46
Повеќе...
 
Закон за ветеринарното здравство PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Среда, 16 Декември 2009 20:31

 

Со овој закон за ветеринарно здравство закон се уредува здравствената заштита на животните од болести(вклучувајки ги и медоносните пчели),заштитата од заразните болести кои од животните се пренесуваат на луѓето, ветеринарно - санитарен преглед и контрола, ветеринарна заштита и унапредување на животната средина и природата

Последна промена на Четврток, 17 Јануари 2019 20:47
Повеќе...
 
Ризици во пчеларството PDF Печати Е-пошта
Напишано од Ацо Тодоровски   
Сабота, 20 Ноември 2010 15:25

Справување со ризици во пчеларството

Ризикот се дефинира како реална или можна состојба или пречка која ги намалува шансите за постигнување на очекуваните резултати.

Последна промена на Четврток, 17 Јануари 2019 20:42
Повеќе...
 

Анкета

Дали би купувале пчеларски производи преку Интернет?
 

Пријатели

Банер

Кој е најавен?

Има 54 гости присутни

Број на посети

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Денес2
Вчера49
Оваа недела210
Овој месец944
Вкупно300605
Членови : 24547
Содржина : 1008
Веб врски : 8
Гледања на содржината : 2738840