Прскање против комарци во Кратово PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Сабота, 12 Јули 2014 15:47

Ве информира дека на ден 15.07.2014 год. (вторник) со почеток од 05.00 часот до 08.00 часот ќе се спроведе првото авионско третирање против комарци во 2014 година Во општина Кратово.

http://2.bp.blogspot.com/-Pk4U4wHGJd8/UC4M7kZE1FI/AAAAAAAADDA/D7u65uHK5-g/s1600/Hidroavi%C3%B3n+antiincendios.jpgСо третирањето ќе биде опфатено течението на Кратовска река од с.Кетеново нагоре и целото градско подрачје.
Се известуваат пчеларите во времето на третирањето и 3-4 часа потоа да ги затворат кошниците-сандаците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши третирањето врз безбедноста на пчелните семејства.
Во случај на врнежи, прскањето ќе биде одложено за наредниот ден.
Последна промена на Вторник, 15 Јули 2014 21:09
 
Коментари (1)
1 Вторник, 29 Јули 2014 13:46
Админ
Прскањето против комарци не се изврси на 15.07.2014 год.
Иако пчеларите потрошија многу време и труд да ги затворат Пчелините семејства.Информација за прскањето неможеше да се добие до 08 часот и 30 минути . Пчеларите мораа пчелите без потреба да ги држат затворени до 9 часот и потао да ги отворат,што бараше дополнително одење на пчеларник. Прскањето се изврши утредента на 16.07.2014 во утринските часови што бараше повтроно да се затвораат пчелините семејства и потоа по 3-4 часа повтроно да се отворат.Ова покажува колкава е грижата на локалните власти за Пчеларството и пчеларите.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):