Kolku pari
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Среда, 11 Март 2009 07:46
Prvo. Interesno e da se znae kolku pcelari vlezeni vo procedurata za sertifikacija za organsko pcelarenje prisustvuvaa na sobirot? Vtoro. Koja suma pari se nudese za otkup na org. med? Spored moite sogleduvanja nasiot pazar nema kapacitet da prifati nitu eden ton godisno organski med po cena koja ke bide povisoka od cenata sto ja postignuva konvencionalniot med. Treto. Dali znaete deka med od Makedonija ne moze legalno da se izveze vo EU?! Da ne ima nekoj informacija deka toa vo megjuvreme se promenilo?
 
Ова е коментар на "Собир на пчелари во Кратово"
Коментари (1)
1 Среда, 11 Март 2009 17:23
Администратор
Беа присутни само двајца пчелари кои имаат сертификат,неколку беа во процедура а околу петнаесетина заинтересирани за влегување во процедура за добивање цертификат за органско производство на мед.Понудената цена од фирмата ,,Бучито,, беше 240 денари за килограм. Не се спомена дали ќе се извезува во земјите на ЕУ или во други балкански земји.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):