за месец март
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Четврток, 12 Март 2009 11:22
ова е толку добро напишано само зално е тоа што тоа е едноставо препишано од многуте пцеларски книги а времето во март последниве години посебно поцетокот на март е доста ладно -зимско и баш не мозе да се прегледаат пцелните семејства односно тие се сеуште во зимско клопце и развојот им е сеуште слаб односно има малу легло и Селењето е невозмозно посебно оваа година
 
Ова е коментар на "На пчеларникот во март"
Коментари (1)
1 Четврток, 12 Март 2009 15:28
Администратор
Никола ви благодариме на коментарот.Токму тоа е целта на порталот.Да ги забележиме разликите во одделните краеви на Македонија во одделни години.
,,Габреш,, во Кратово. Иако времет не дозволи детален пролетен преглед сепак во деновите кога температурата беше на 15 сетиот степен направивме летимичен преглед одреден број косници. Состојбата е повеќе од загжувачка во однос на пчелиното легло,кое во слабитѕе заедници скори и да го нема.Залихата на мед е при крај и неопходно е прихранување со медни погачи збогатени со полен.Посилните заедници со доволни количини храна имаат започнато легло,ке се јавиме на крајот од март.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):