за месец март
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Вторник, 17 Март 2009 12:22
Не знам дали е рано, но јас веќе извршив детален преглед во неделата, ги очистив подниците од мртвите пчели, ги подредив рамките (доближав рамки со повеќе мед до леглото) кое се движи од 3 до 5 рамки во големина на 10-15 см.На некои појаки пчелни семејства каде има поголема покриеност на рамките со пчели отклопив мед на помала површина.
 
Ова е коментар на "На пчеларникот во март"
Коментари (1)
1 Сабота, 21 Март 2009 15:14
Администратор
Првиот пролетен преглед е закаснет поради лошото време.Меѓутоа овие интервенции ќе овозможат пчелините семејства многу полесно да ги надминат овие ,,зимски денови,,.Oчекуваме дека и понатаму ќе се јавувате со ваши коментари.
Ви благодариме на соработката
pcelar.mk

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):