Благодарнос
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Четврток, 19 Март 2009 19:30
Колега благодарам за информацијата до негде сфатив и здравје ако е во се ред ке пробам . Б Л А Г О Д А Р А М Сега да те прасам несто друго се разбира ако сакас одговорими. Јас поцнав ланската година и имам 9 семејств ланструт .Купив нови косници и сакам да ги напрам до 40 .Казими ти кој е најдобар нацин на роене по твое и најбезболен П О З Д Р А В
 
Ова е коментар на "Производство на матична млеч"
Коментари (1)
1 Понеделник, 23 Март 2009 18:33
Васко
Прашањето не е за мене, но бидеќи јас исто роев минатата година ќе пробам да го пренесам моето искуство. Три друштва ДБ тргнаа на роење.Од секој сандук направив по 10 нуклеуси со по 1 рамка со пчели.За нуклеусите во кои немаше матичњаци, земав од каде што имаше повеќе. Само треба редовна прихрана.Сите нуклеуси успешно презимија и сега се со 2-3 рамки легло
Васко Битола

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):