Пчелите затрупани со замрзнат снег умираат
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Петок, 20 Март 2009 18:38
Додадениот коментар не се однесуваше на исклучителни случаи а е заснован на 24 годишно искуство во одгледување на пчели кое е само продолжено искуство од пртходните генераци пчелари.Меѓутоа 1985 година имав случај едноспратен ЛР на ниска подлога да биде целосно покриен со снег подолго од 7 дена а потоа дојде до затоплување и нагло заладување.Пчеларникот го посетив идниот ден а површината на снегот беше заледена и мораше да се отстрани како и да се откријат летата.При откривањето на летата беа забележани големи воздушни џепови околу ЛР сандукот.Пчелиното семејство немаше проблем со зимувањето и пролетниот развој.
 
Ова е коментар на "Клима - врнежи"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):