Пчелини сандуци на денот на пролетта 2009 се пофторува и оваа 2018 PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 4
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Климатски промени
Петок, 20 Март 2009 19:27

Денот на пролетта 20/03/2009 под снежна покривка.

Вакви врнези се пофторуваат скоро секоја година еве и во 2018 година имавме снег од околу 50 сетина цм.кој паѓаше  од 21-24/ 03/2018

Влијанието на климата и климатските промени на пчеларењето можеме да ја почуствуваме на денот на пролетта. Расцветаниот дрен го покри дебела снежна покривка а пчелите наместо да внесуваат поленов прав и да го зголемуваат леглото ќе мора да се соберат во пчелиното клубе.Сепак да се надеваме дека ваквото време нема долго да потрае. Ниските температури лошо ќе влијаат на пчелината заедница.

Од пчеларникот Царина Кратово20/03/2009 17 Часот

Сепак да се надеваме дека ваквото време нема долго да потрае. Ниските температури лошо ќе влијаат на пчелината заедница.

Снежните врнежи продолжуваат и на 21/03/2009 а снежната покривка е 25 сантиметри измерена во 13 часот.

Од пчеларникот ,,Царина,, 21/03/2009 во 13 часот.

Следењето на развојот на пчелините заедници и приносите ќе биде продолжен во текот на целата 2009 година.за што постојано ќе известуваме. Очекуваме ваши коментари и податоци од вашите пчеларници.

 

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):