Восок и парафин
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Сабота, 21 Март 2009 15:47
Пчелиниот восок е производ на пчелите работнички кои го лачат од восочните жлезди и е сто посто природен производ.Парафинот пак е произведен по хемиски пат од нафтата и има хемиски состав С18Н38 до С35Н72. Иако пчелиниот восок на пониски температури е кршлив на температура од 30 степени е доволно еластичен и сатните основи произведени од чист восок пчелите извонредно ги прифаќаат.Доколку додадениот парафин во голем процент е присутен или доминира во составот на сатната основа тогаш при сечењето на сатната основа може да се забележи светол сјај,додека на сатна основа од чист восок пресекот нема сјај.
 
Ова е коментар на "Клима - врнежи"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):