Залихите на мед се помали
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Недела, 29 Март 2009 00:48
28/03/2009 Пчеларник с.Филиповци Кратово времето сеуште не е стабилизирано а ноќните температури се движат и до -7степени Ц. Дневните едвај достигнуваа 15степени Ц.Леска заврши со цутењето а пчелите не ја ни посетија.Дренот е во период на цутење меѓутоа ладниот ветер поради топењето на снегот не им дозволува поактивно да собираат полен.Залихите на мед се на минимум или воопшто ги нема а шекерно медните погачи не се соодветна замена за природниот мед и полен.Единствено останува доколку имаме залиха на мед во рамки да им ги додадеме на заедниците кои немаат мед или да земаме мед од заедниците кои имаат нешто повоќе од потребните залихи.
 
Ова е коментар на "На пчеларникот во март"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):