Просечен принос на мед
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Четврток, 23 Април 2009 16:24
Просечниот принос на мед се пресметува од добиените годишни количини мед поделени со бројот на пчелините семејства.Висината на приносот зависи од јачината на пчелината заедница и јачината на пашата.Просечниот принос варира од година во година.Во просек се движи од 10 до 20 кг по кошница.Во екстремно добри години може да биде и до 50 кг.по кшница.
 
Ова е коментар на "Јас сум почетник"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):