Чување на восочни рамки
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Вторник, 28 Април 2009 16:23

 

Чување на восочните рамки на температура под 10 ц0.

 

Да се чуваат во посилните пчелини заедници до касно во есен а да се ставаат спратовите рано во пролет.

Селекција на саќе во кое немало легло, кое може да се заштити покривајки го секој спрат со лисја од орев и чување во ладни и проветрени простории заштитени со ситна мрежа.

Од Хемиски средства пареите од ексенцијата (оцетна киселина)делумно штити од восковиот молец.

 
Ова е коментар на "cuvanje na ramki"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):