Засенување на пчеларникот
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Петок, 01 Мај 2009 23:14
Пчеларникот треба да биде изложен на сонце цел ден се додека температурт се движи до 30 Ц0 на сонце. На тмпртура над 30 Ц0 на сонце се препорачува пчеларникот да биде засенет во пладневните и попладневните часови кога и температурите се највисоки.Во овој (01/05/2009) период кога сончевите денови се ретки а температурите се релативно ниски најдобро е пчеларникот цел ден да биде изложен на сонце.Токму поради тоа пчеларниците се лоцираат покрај багреми бидејки тие најдоцна се развиваат и ги засенуваат кога температурите се веќе високи.
 
Ова е коментар на "Варово Легло"
Коментари (1)
1 Понеделник, 01 Јуни 2009 14:30
goran
поздрав до сите пчелари во Македонија.
Јас сум почетник и би сакал да прашам во кое пчеларско здружение во Скопје можам да се зачленам.
Поздрав!!!

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):