Клима -Релативна влажност на воздухот PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Климатски промени
Четврток, 07 Мај 2009 21:27

Релативната влажност на воздухот е една од карактеристиките на климатските услови и има големо влијание врз интензитетот медењето но и врз развојот на пчелината заедница.

Релативната влажност на воздухот просечно се движи од 84% во декеври па до 57% во јули. Малата релативна влажност на воздухот не е поволна за медењто ниту за одгледување на леглото, особено во топлите летни денови .Оптималната релативна влажност на воздухот за добор развој на пчелината заедница и обилно медење на медоносниите билки е во границите од 60% до 80 %.

 

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):