Рој без легло
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Вторник, 26 Мај 2009 20:39
Доколку во ројот има млада матица таа ќе се оплоди по два три дена. Првите јајца ќе ги положи по три четири дена значи 7 до 8 дена нема да има легло а затворено легло ќе има по 16 дена.Рамките ги полнат дел со медот што го носел ројот со себе а дел од пашата доколку ја има.Може да се случи при манипулацијата ројот да остане и без матица.Трба да се провери дали ројот има матица и дали е се во ред со неа.А по неколку дена пак да се провери дали има легло.
 
Ова е коментар на "за почетниците"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):