Одговор
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Четврток, 18 Јуни 2009 18:27
Кај нас најчесто се користат пчелини сандуци од типот Дадан Блат,Ланстрот Рут и Фарар.Во трговијата ДБ сандуците имаат едно плодиште со 2 полумедишта со 12 медишни рамки кои имаат висина од 170мм.ЛР има три еднакви десеторамни спратови од кои два за плодиште и еден за медиште сите рамки имаат внатрешна висина на рамката од 202 мм. и Фарар има повеќе спратови со висина на полуспратовите од ДБ со висина на рамот од 170 мм.и можат да се ставаат повеќе според потребата најчесто долните две се плодиште а останатите се медишта.И на ЛР сандукот над втрориот спрат можат да се додаваат полумедишта со висина 170 мм.
 
Ова е коментар на "Почетници во пчеларството"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):