Последен рок за второ центрифугирање
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Четврток, 18 Јуни 2009 18:41
Нема рокови при центрифугирањето на медот.Медот треба да се центрифугира кога во рамките од медиштето ќе биде целосно поклопен или најмалку 2/3 од внесениот мед .Кога има силна паша и медиштата брзо се полнат и заклопуваат се практикува цедење на медот од соодветнта силна паша,како после багремот,ливадата ,липата, со што се добива багремов,ливадски,липов мед и тн.
 
Ова е коментар на "Почетници во пчеларството"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):