Заштита од вароа 1
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 22 Јуни 2009 20:06
Заштитата од вароа во летниот пашен период треба пред се да биде биолошка со рам ,,грдажник,, залежан со трутовско легло.Откако ќе биде поклопено трутовското легло рамот се вади, трутовското легло се стресува заедно со вароата и се спалува а восокот се топи. За справување со вароата се користат мравјата и оксалната киселина а за нивната примена ќе има посебни статии.Периодот по багремовата паша кога се формираат и роевите и се врши првото центрифугирање е најпогоден за почеток на хемиската борба и првите третирања со органските киселини а пред се мравјата киселина.
 
Ова е коментар на "почетник"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):