Прихранување на роевите
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Недела, 19 Јули 2009 10:41
Во текстот за за Јули се назначени два момента а тоа е дека во фтората половина на јули се намалува пашата а матиците го намалуваат бројот на залежаните јајца.Тоа значи дека посебно во третата декада од месецот може да се почне со стимулативно прихранување со цел да се стимулира матицата и понатаму да полага јајца.Меѓутоа роевите треба да имаат доволни количини на мед и полен. Прихраната треба да биде 100-150 грама меден сируп 2дела мед 1 дел вода во кој доколку нема полен може да се додаде и полен од резерва, смелан во машина за кафе, а доволно е една кафена лажичка полен на 150 г.сируп.Внимавајте на грабеж!
 
Ова е коментар на "На пчеларникот во јули"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):