Зазимување
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Недела, 09 Август 2009 13:14
Доколку се зазимува пчелина заедница во ЛР кошница најдобро е да се зазими на два спрата доколку двата спрата се полни со пчели мед и полен.Во случај доколку само фториот и третиот спрат се полни со пчели а се одзма медот од третиот спрат тогаш првиот празен спрат се отстранува а пчелина заедница се зазимува на еден спрат. Треба да се внимава во него да има доволно мед и полен и добро затворени медни венци.
 
Ова е коментар на "На пчеларникот во Август"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):