центрифугирање
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 10 Август 2009 10:13
Едно е литературата, а друго е практиката. Во слаби години пчелите не го поклопуваат медот. Келиите не се наполнети па затоа не го поклопуваат. Ако за 10 дена нема паша, тогаш медот со сизурност е созреан, без разлика дали е поклопен или не. Ако пашата е силна, за 10 дена рамката е полна и затворена.
 
Ова е коментар на "Центрифугирање на медот"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):