Поклопување на медот
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 10 Август 2009 21:16
Доколку е слаба пчеларската година со пчелина паша, пчелите медот го држат подолго време не поклопен, но потоа или го симнуваат во медните венци над леглото,или го складираат во неколку медишни рамки најчесто над рамките со легло и го поклопуваат.Во здрава пчелина заедница при нормални пашни услови многу мал дел од медот во медиштата во периодот на август не е поклопен ,со исклучоци кога има интензивен унос на паша од сончоглед или на шумски мед.
 
Ова е коментар на "Центрифугирање на медот"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):