Apistan PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Недела, 06 Септември 2009 21:08

ЗАБЕЛЕШКА Прочитајте и следете ѓи СИТЕ инструкции од производителот. Информациите во оваа табела можат да се променат. Употреба на свој ризик.

Производ (активна состојка)

 

Apistan (Tau - Fluvalinate)

Ефикасност за Varroa

97% или поголема Varroa Destruktor може да развие отпорност на овој производ. Резултатите може да варираат.

Механизам на акција

Контакт - пчелите доаѓаат во контакт со производ тогаш тоа ги убива крлежите

Температурна зависнисност?

Нема

Но најдобри резултати, Апистан ќе постигне доколку се применуваат кога  температурата е над 10 0 С

Ефективни на други штетници?

нема

Отстранување на медишта за време на  лекувањето?

Отстрани ѓи траките најмалку  14 дена пред додавањето на медиштата  Нетреба да се третира  доколку се поставени медиштата.

Дозирање

1 лента за на секои 5 рамки  со пчели  Остави лентата(е) да делуваат  во кошницата од 42-56 дена. ПРОЧИТАЈТЕ го упатството за правилна употреба и апликација

Белешки
БЕЛЕШКИ: 1) Носете ракавици при ракување со латекс лентичките    1) Не заборавајте да го прекинете третманот  на препорачаниот датум (42-56 дена по датумот на поставувањето) 2) Не користете било храна или пијалоци , во текот на контактот со лентичките,и недозволувајте нивен контакт со саќето во кеое се произведува мед за цедење.

 

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):