Лекови за Вароа што се користат во Македонија PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 6
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Сабота, 12 Септември 2009 09:28

Во Македониа немаме регистрирани лекови против Варроа Деструктор.Најчесто ги увезуваме од соседна Србија или Бугарија.

Доколку ја исклучиме важечката препорака да се применуваат киселините и другите еколошки, органски и биолошки методи за сузбивање на овој опасен уништувач на пчелините семејства, ќе ја разгледуваме палетата на дрвени лентички увезени од произведувачот „АПИВЕТ“ Нови Сад. Употребата  на овие лекови е ваш избор и ризик.

 Апихелт

Произведувач: „АПИВЕТ“ Нови Сад
Садржи: 10 натопени дрвени лентички.
Састав: 1 лента садржи: Флувалинат 80 мг, Екципиенс љ.с.
Индикации: Леченје и сузбивање на  ВАРОзата кај пчелите, која ја предизвикува крлежот Варроа Деструктор.

 

  Варозан

Произведувач: „АПИВЕТ“ Нови Сад
Садржи: 10 дрвени лентички.
Состав: 1 лента садржи Норпиритратакринатрина.
Индикации: Леченје и сузбивање на  ВАРОзата кај пчелите, која ја предизвикува крлежот Варроа Деструктор.

 

Супер стрипс

Произведувач: „АПИВЕТ“ Нови Сад
Содржи: 10 дрвени летвички.
Састав: 1 лента содржи: Диетилхлорметилкумаринилтиофосфат, Есенцијални репелент.
Индикации: Леченје и сузбивање на  ВАРОзата кај пчелите, која ја предизвикува крлежот Варроа Деструктор.

 

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):