Слаби друштва
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Среда, 23 Септември 2009 17:58
Постојат повеќе фактори кои влијаат на развојот и одржувањето на силни пчелини семејства. Еден од нив се климатските фактори за кои пишуваме а тоа се температурата ,релативната влажност на воздухот,распоредот и квалитетот на врнежите, сончевиот сјај,степенот на ултравиолетовото зрачање и др. Сите овие фактори влијаат на медењето,обилноста на полен кај билкитеа од што зависи обемот и квалитетот на пчелиното легло.Освен тоа во перодот јули септеври развојот на Вароата е во голем пораст што дополнително ја ослабува пчелината заедница.Освен тоа пчелите работнички живет пократко на многу интензивна паша.
 
Ова е коментар на "Почетници во пчеларството"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):