Варостоп PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 4
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Понеделник, 12 Октомври 2009 14:04

Варостоп лентите  за ветеринарно медицинска употреба производ на  Примавет  Софија се наменети за диагностика ,профилактика и лечење на Варозата кај пчелите.Активна материја Flumethrinum 3,6 mg на една дрвена лентичка.

Дозирање  1-2 лентички за послабите и 2 до 4 лентичките за нормлно развиените пчелини семејства

Должина на третманот 35 дена и не повеќе од 6 недели.

Се чува на суво и ладно место.

По поставувањето на лентичките пчелите не се вознемируваат.

При употребата секогаш да се користат препораќите на  производителите бидејки може да има промени во начинот на употреба на лекот.

 

 

 

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):