грабежна пчеларникот и заштита
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Петок, 11 Декември 2009 21:04
Долго години пчеларам и сум имал проблем со грабеж,но наведениов начин на заштита не сум го применил.Благодарам на изнесеното искуство кое се надевам многумина ќе го практикуваат.Благодарам.
 
Коментари (1)
1 Недела, 13 Декември 2009 18:48
Благојче од Битола
- слаби пчелни друштва
- истурен сируп околу пчеларникот
- ако во близина има јаки пчелни друштва посебно, ако е скандинавска пчела, која е склона на грабежи
- треба да се потрудите вашите пчелни семејства да бидат јаки, така што на тој начин ќе се избегне грабежот

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):