Чување на медот
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Петок, 18 Декември 2009 22:14
Откако ќе се исцентрифугира медот треба да отстои два три дена во емејлирана амбалажа покриен со газа. Потоа треба да се отстрани пената што се собира на површината и садот херметички да се затвори. Најдобро е медот да се чува на температура од 10 до 12 степени Ц. на кои најспоро кристализира.Не му сметаат и многу пониските температури. Доколку се конзумира теглата треба да се чува на собна температура секогаш добро затворена поради хидроскопноста.
 

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):