Кога треба да се изврши зимно потхранување на пчелното друштво,со кој тип на погача???
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 21 Декември 2009 20:37
Благодарам на одговорот!!!
 
Коментари (2)
2 Среда, 23 Декември 2009 21:27
zoki
Se e teka kako kazavte okolu prihranuvanjeto na pcelnite zaednici!se soglasuvam so Vas!
1 Вторник, 22 Декември 2009 14:40
Администратор
Зимско прихранување на пчелините семејства нетреба да има.Во лоши беспашни години нетреба да се одзема мед од пчелините семејства, а доколку немаат доволни количини мед треба интензивно да се прихранат со мед и меден сируп (во исклучителни случаи и со шекерен сируп или шекерно медни погачи ) строго внимавајки да не се појави грбеж.Есенското прихранувае треба да заврши до крајот на септеври.Секоја продуктивна пчелина заедница трба да се зазими со околу 15-20 кг.поклопен мед кој соодветно е распореден во кошницата.Во почетокот на февруари кога цвета леската доколку е неопходно може да се додадат шекерно медни погачи со плен и нозецид.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):