Надомес за опрашување
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Вторник, 29 Декември 2009 18:31
Пчеларите треба да добиваат надомест од овоштарите , лозарите,градинарите и другите земјоделски производители за неколкупати зголемениот род поради присуството на медоносните пчели на нивните имоти кои учествуваат во опрашувањето на овие култури.Одржувањето на многу видови растенија е директно зависно од медоносните пчели и пчелите воопшто.Анштајн рекол откако ќе изумрат пчелите на човекот му остануваат уште неколку години живот.Државата ова мора да го слушне и наместо да не оданочува треба да ги зголеми субвенциите на најмалку 1800,- денари по кошница.За полесно разбирање 30 евра по кошница, што во споредба на субвенциите во ЕУ е многу мала сума.
 
Ова е коментар на "dekap"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):