Добивка од пчелите
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 11 Јануари 2010 23:37
Добивката едноставно се пресметува кога од вкупниот приход(парите што сме ги добиле со продажба на пчелините призводи роеви и матици)ќе ги минусираме вкупните трошоци (парите што сме ги дале за потребите на пчеларникот но и амортизацијата и каматите на вложените средства и надомест за вложениот труд влегуваат во трошок.)Просечен принос по кошница се пресметува кога фкупното производство се подели со вкупниот број на кошници.)Кога велиме 10 кг. мед по кошница Тоа не значи дека секоја кошница дава 10 кг.Од некоја кошница мошете да извадите и 80 кг.мед но на друга може да додадете рамки со мед.Постојат и добри и многу лоши години во пчеларството.
 
Ова е коментар на "Пчеларникот во јануари"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):