Проширување на пчеларникот
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 18 Јануари 2010 19:03
Доколку веќе имате пчелини семејства имате и искуство со пчелите,тогаш можете да купите сандуци со пчелини семејстава од некој постар познат пчелар,меѓутоа треба добро да проверите дали пчелите се здрави. Тоа може со детален преглед да го утвди секој поискусен пчелар.При купувањето на пчелините семејства треба да водите сметка за: староста на матицата,бројноста на пчелината заедница,здравствената состојба на пчелите и леглото,залихите на мед и полен,староста на сатините,чистотата на сатоношите на рамките и т.н.
 
Ова е коментар на "zdravo"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):