Прополис капки
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Четврток, 28 Јануари 2010 13:07

 

Александар доколку во 600 мл 96% алкохол ставите 200 грама прополис а од процедувањето останат 50 грма нерастворливи материи.Тогаш 200 г. - 50г.=150 грама растворен прополис 150 г./600 мл алкохол = о,25 помножено со 100 = 25% тен раствор.Готовите капки во аптеките се 10% раствор а се препорачуваат на пациентите 3 пати дневно по 10 до 15 капки,тогаш од 25% капки дозата е три пати по 3 до 5 капки во вода чај или на коцка шекер,Според горната формула можеш да пресметаш колку сакаш процентен раствор и така да го направиш соодносот алкохол /прополис. Благодариме за јавувањата!Поздрав!
 
Ова е коментар на "прополис капки"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):