Формиран е СПЗМ PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Вторник, 23 Февруари 2010 21:05

Вчера во Кавадарци е формиран Сојузот на Пчеларски Здруженија на Македонија.СПЗМ
Во Сојузот се зачленија 13 пчеларски здруженија и 3 фирми.
За Претседател на СПЗМ е избран Павле Бошковски од ПЗ МАТИЦА-Скопје
За Потпретседатели се избрани Васко Карадаковски од ПЗ НЕКТАР-Битола и Маријанчо Дончев од ПЗ МАТИЦА-Виница

Управниот Одбор е составен од 11 членови.
Надзорниот Одбор е составен од 5 членови.Претседател на Надзорниот одбор е Игор Илков.
Во составот на У.О влегоа 9 претставници на здруженија, еден претставник на научни институции, и еден претставник на фирми.
Член на СПЗМ по Статутот се станува со уплата на чланарин

Информација

Васко Карадаковски

Битола

Последна промена на Среда, 24 Февруари 2010 19:07
 
Коментари (4)
inf
4 Вторник, 15 Јуни 2010 11:05
mensur
me interesira izvoz na med vo eu,kaj kogo moze da se obezbedi sertifikat. blg
3 Четврток, 25 Февруари 2010 11:12
Васко- Бт
На Основачкото Собрание беше избран Управен Одбор во состав:
1.Маријан Дончев –Виница-заменик претседател
2.Павле Бошковски –Скопје- претседател
3.Среќко Станковски – Куманово
4.Стојко Мурџевалевски – Кавадарци
5.Зафир Зафировски –Прилеп
6.Воислав Катранџиев –Струмица
7.Васко Карадаковски – Битола-заменик претседател
8.Тодор Петков –Пробиштип
9.Ѓорѓи Дунгевски - Берово
10.Хрисула Кипријановска
11.Драган Спировски
За членови на Надзорен Одбор беа избрани :
- Ижевски Миле
- Лажовски Пројче-Прилеп
- Стојковски Боро
- Илков Игор- Гевгелија-претседател
- Дивна Ѓорѓива- Струмица
2 Среда, 24 Февруари 2010 22:30
Kire Simonoski -STROVIJA -
Srdecni cestitki za novoizbraniot SOJUZ NA PCELARSKITE ZDRZENIJA NA MAKEDONIJA I cestitki za novoizbraniot precedatel Pavle Boskski i ostanatite
1 Вторник, 23 Февруари 2010 22:33
emanuil
Pocituvani,me interesira dali imase clenovi na konstitutivnata sednica od Veles?i koi se pravata i obvrskite na clenovite na zdruzenieto i obratno?

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):