Поставуванје медни спратови.
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Сабота, 13 Март 2010 13:33
Доколку имате медни спаратови полни со мед можете да ги ставите веднаш по затоплувањето во почетокот на април.Но нив ке ги ставите на подницата а над нив плодиштата.Така ќе овозможите брз пролетен развој на пчелината заедница.Кога плодиштето ќе се наполни со пчели,а кога ке ја отворите кошницата на рамовите имаме забелување од восок тогаш само ќе ги замените-плодиштето оди на подницата а над него доаѓа сега веќе испразнетото медиште и доколку овошките замедат а климатските услови се поволни истото може да се наполни со мед.
 
Ова е коментар на "поздрав и прашање"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):