Поставување на медни спратови 2
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Сабота, 13 Март 2010 13:43
Доколку додавате празни медишни спратови во кои има изградени сатни основи,тогаш треба да водите сметка плодишните спратови да се преполни со пчели,да има вишок пчели кои би можеле да ги покријат рамките од медиштето.Плодишните рамки треба да бидат забелени со восок.Треба да се внимава во природата да има обилна нектарна паша во спротивно доколку немате поставено матична решетка матицата ќе се качи и ќе залеже легло во медиштето!Кога да се стават медишните спратови не зависи од датуми туку од условите во природата и интензитетот на нектарната паша!
 
Ова е коментар на "поздрав и прашање"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):