Сите знаме, ама пак џабе ни е
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Сабота, 13 Март 2010 22:58
Иако куса, сепак навистина продлабочена анализа на проблемот. Не не треба да бидеме еко-терористи, сепак не треба да се давиме во смет и да се тепаме за кислород ....
 
Ова е коментар на "Екологија"
Коментари (3)
3 Понеделник, 29 Март 2010 14:27
зоран илиевски
Здраво и јас сакам да преселам дел од пчеларникот на друга локација па ме интересира какви одобрениа,согласности и други документи ми се потребни,за да биде све легално.Мислам дека не е во ред туку така да се досели пчеларник на некоја локација,каде можеби некој друг пчелар засадил медоносни растенија на поголема површина.
2 Петок, 19 Март 2010 20:41
Администратор
Доколку сакате да ѓи пренестете пчелините сандуци на друга локација тоа е најдобро да го сторите во доцните попладневни часови кога сите пчели се во сндукот а температурата е околу 18Ц.Новото место треба да е оддалечено околу 3 километри од стариот пчеларник.На сандуците е најдобро да се поставени збеговите со мрежа.Превозното средство требе да биде со добра амортизација и без потреси.А сандуците треба да бидат поставени така што летата ќе бидат во правец на движењето на возилото.
1 Четврток, 18 Март 2010 13:13
JANE
ЗДРАВО АКО МОЖЕ ДА ЗАМОЛАМ ЗА ИНФОРМАЦИЈА ИМЕНО ПЧЕЛНИТЕ САНДАЦИ САКАМ ДА ГИ ПРЕФРЛАМ НА НОВО МЕСТО КОЕ Е СПРЕМЕНО И ОГРАДЕНО САМО МЕ ИНТЕРЕСИРА УШТЕ ДАЛИ МОЖЕ СЕГА ТОА ДА СЕ НАПРАВИ ИЛИ ДА СЕ ЧЕКА ПОНАТАМУ КОГА ЌЕ БИДЕ ПОТОПЛО ИЛИ КОЛКУ ДЕНОВИ ПРЕД ПАША БИ БИЛО НАЈДОБРО ПОЗДРАВ ФАЛА

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):