Селење на пчеларникот
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Петок, 19 Март 2010 20:41
Доколку сакате да ѓи пренестете пчелините сандуци на друга локација тоа е најдобро да го сторите во доцните попладневни часови кога сите пчели се во сндукот а температурата е околу 18Ц.Новото место треба да е оддалечено околу 3 километри од стариот пчеларник.На сандуците е најдобро да се поставени збеговите со мрежа.Превозното средство требе да биде со добра амортизација и без потреси.А сандуците треба да бидат поставени така што летата ќе бидат во правец на движењето на возилото.
 
Ова е коментар на "Сите знаме, ама пак џабе ни е"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):