Трутови во рана пролет
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 22 Март 2010 19:30
Во јака пчелина заедница во сезоната на роенје има неколку стотини трутови.Трутовите при нормални услови остануваат во пчелините заедници до август.Меѓутоа доколку во некои зедници има стара и изнемоштена матица тогаш заедницата може да ги задржи трутовите и преку зимата или истите да ги произведе во рана пролет поради потребета од Тиха замана на старата матица.Меѓутоа често се случува поради неправилно саќе во зимското клубе матицата да залежи и трутовски келии.Иако ретко но се случува матиците да станат трутуши поради празнењето на семената кесица или други пореметувања кај матицата.
 
Ова е коментар на "Прв ден на пролетта"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):