Субвенции во пчеларството 2010 PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Среда, 24 Март 2010 20:19

Субвенциите во пчеларството за 2010 год ќе изнесуваат: 500ден/пчелно семејство за конвенционалното и 650ден/пчелно семејство за органското производство.Барањата  ќе се поднесува до Министерството за земјоделие шумарство и водостопанство до 31/05/2010.Дали ви се исплатени субвенциите за 2010?

Отворено за коментари!

Последна промена на Вторник, 15 Март 2011 20:44
 
Коментари (7)
7 Четврток, 24 Февруари 2011 17:50
blagoj
dali seuste vazi praviloto trieset sandaci pceli za subvencija jas imamdeset sandaci pceli vo sekij sandak po tri i cetiri matici sto so vakvite slucajevi ne mu sleduva,,,li,,,subvencija ili treba da imame trieset sandaci so grst pceli i edna matica so neodredena starost samo kolku da vidi komisijata za subvencija da se zeme pari i cao.. tradicionalen pcelar.
6 Понеделник, 17 Јануари 2011 16:43
ИГОР
ВО ПРИЛЕПСКИОТ РЕГИОН НЕМА НИКАКВА ИСПЛАТА ЗА РАЗЛИКА ОД ДРУГИТЕ РЕГИОНИ.
5 Недела, 16 Јануари 2011 18:18
Boro
Kaj nas vo Makedonski Brod subvenciite se isplateni, no oma okolu 30 pcelari koi ne gi dobija, objasnuvanjata koi gi pobaravme vo PO na ZIS se nekako neizdrzani, a spored strukturata na pcelarite toa se pcelari koi se pod 40 godini kade e ukinata odredbata za mlad pcelar ne igra ulogata na broj na pceli, i lica koi prijavile nad 18 pcelni semejstva a pcelarat vo ruralni(ridsko planinski)podracja no so mesto na ziveewe po LK se vo Makedonski Brod , kade e urbano podracje pa najverojatno i tie ce ostanat so prazni dzepovi. Zalosno zasto nikoj ne gi informiral vo momentot koga aplicirale ako ne i pred toa, bidejci site napravija trosoci kon veterinarnite sluzbenici da gi dobijat potvrdite za brojna sostojba, fotokopii na dokumenti, patni trosoci od selata koi se oddaleceni i do 50 km. od gradot i sl. nee fer prema ovie lica.
A subvenciite za nabavka na matici od reprocentarot seuste ne se isplateni - A DALI CE BIDAT???????
4 Недела, 16 Јануари 2011 15:38
nikola
За 2010 го. мене ми се исплатени субвенциите за пцеларство и тоа мислам дека бесе неколку(10) дена пред нова година со тоа сто во ноември месец бев посетен од ветеринарниот инспектор како некој вид на инспекција со цел да се провери бројот на пријавени сандаци пцели .Во разговор со него ми бесе навестено за многу лазни пријави(апликации) на број на сандаци и тоа од поголемите пцелари (по број на сандаци) во Охрид
3 Недела, 09 Јануари 2011 18:09
Васко-Бт
Колку што разбрав, Агенцијата мора да ги исплати субвенциите до последниот рок за аплицирање (колку се сеќавам тоа беше 25.05.2010)следната година, а тоа е 25.05.2011. После тој рок оние на кои не им се исплатени субвенциите можат да ја тужат агенцијата.
Ова не е званично, ќе треба да го побарам документот за аплицирање во 2010 год.
2 Среда, 05 Јануари 2011 12:21
Администратор
Има општини во кои се исплатени субвенции но само за одреден број апликанти а дел од апликантите не добија субвенции без посебно објаснување од мзшв и локалните единици.
1 Среда, 05 Јануари 2011 11:30
JosipKrstik@yhoo.com
prespa seuste nema isplateno?

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):