Орјентација на летата од пчелините сандуци
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Недела, 28 Март 2010 14:06
Летата на пчелините сандуци треба да се свртени кон исток,но тоа не е неопходно таа може да биде и јужно а понекогаш дури и југозападно. Тоа зависи и од местоположбата на пчеларникот и неговата отвореност кон пашните терени.Не се препорачува отвореност на летата кон патишта и проодни места за луѓе и добиток.Отвореноста на летата кон исток има повеќе предности пред се за микроклимата во сандукот ,посебно во лето кога во попладневните часови температурите се екстремно високи.Сепак доброто засенување може да го реши проблемот на отвореноста на летата кон југ и југозапад!
 
Ова е коментар на "Podnica so mreza i orientacija na sandakot"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):