роеви
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Среда, 07 Април 2010 20:12
Неблагодарно е да се ставаат датуми за било кои операции во пчеларството, па и за разројувањето. Не се секаде исто развиени пчелните семејства, бидеќи не се секаде исти условите.Пример во Гевгелија сега пчелните семејства се максимално развиени, а во Берово скоро и да не се одзимени. Во Паланка сум слушал дека има добра багремова паша, па штета да не се искористи.Затоа мој совет: Разројувај после багремот.
 
Ова е коментар на "koga da napravam roevi"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):