Легло во Април
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 12 Април 2010 20:50
Развојот на пчелината заедница зависи од условите во природата.Пред се од климата и фенологијата на медоносните растенија.Пчелиното семејство го развива леглото во зависност од овие фактори.Бидејки април е месец на интензивен развој на пчелините заедници во поволни години Во јаките заедници овој период има и до 8 до 10 полни рамки со легло во ЛР кошниците. Или 6 до 8 во ДБ кошниците.Оваа година неповолните ниски температури го успорија пролетниот развој.
 

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):