Почна броењето на пчелините семејства PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Недела, 18 Април 2010 18:42

Пред два дена подрачните единици на МЗСВ добија налог да отпочнат со броењето на пчелните семејства. Броењето ќе го изврашат Ветеринарните инспектори во организација на пчеларските здруженија. Цената на броењето ќе биде 50 денари по пчелар (таксена марка од 50 ден.).

Можеме да ја искористима оваа ситуација бидејки превозот и организацијата требе да биде во наша режија, па затоа активирајте ги членовите и инсистирајте да ви ја подмират годишната членарина. Отидете во подрачните единици и подигнете баранја и Вие пополнувајте ги со тоа што е потребно да направите план и распоред за броенје.

 

Информацијата е од Марјанчо Дончев  Потпретседател на СПЗМ  -Претседател на ПЗ МАТИЦА -Виница

Последна промена на Сабота, 29 Мај 2010 22:09
 
Коментари (4)
4 Вторник, 18 Мај 2010 11:05
Borce od Makedonski Brod
Kolegi ne znam dali e i kaj Vas isto ova sto ce go objavam:
Imeno pred broenjeto pobarano e od nas pcelarite da izvrsime obelezuvanje na pcelnite semejstva so marker.Na primer za Makedonski Brod e dodelena brojka 150.
No i toa nee problem za nas pcelarite (vredni sme nie)no pobarano e da gi obelezime taka sto brojot ce bide na dvete tela. E sega koj ce mi kaze deka za idnata godina istoto mediste ce pripadne na istoto plodiste.Nema li da bide grdo sarenilo vo pcelarnikot vo narednata godina, ili ce bvideme prinudeni sekoja godina da se izlozuvame na dopolnitelni trosoci so prefarbuvanje na sandacite i povtorno odbelezuvanje.
Ve molam da mi odgovorite dali e sekade taka ili nekoj kaj nas si izmisluva svoi pravila?????
3 Петок, 23 Април 2010 12:54
Васко-Бт
Броењето ќе го врши ветеринарната инспекција од подрачните Министерства во координација со локалните пчеларски здруженија. Значи, пчеларските здруженија ќе треба да направат распоред кој ден кои пчеларници ќе се бројат.
2 Четврток, 22 Април 2010 08:12
Borche od Makedonski Brod
Po dobivanjeto na izvestuvanjevo od strana na Marjanco jas vednas stapiv vo kontakt so Veterinarniot inspektor no odgovorot bese deka ne e konecno zapoznat i deka ceka nalog od Veterinarna uprava.
E ako e taka dali MZSV i veterinarnata uprava se vo koordinacija, i sto e bitno do koga ce trae prebrojuvanjeto??
1 Вторник, 20 Април 2010 06:46
gokosoft
Не сум земал до сега субвенции,но колку што сум информиран до лани беше 50 ден. од кошница,а сега е од пчелар.Ова е добар чекор напред,но и добра шанса пчеларските друштва да си ги подмират чланарините.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):