Вароа деструктор
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Сабота, 15 Мај 2010 19:45
Оваа година поради лошите услови за развој во пролет и одржување на леглото 2009 касно во есен вароата е присутна во пчелините семејста во поголем обем од дозволениот.Сега неможе веднаш да се третира со хемиски супстанци но може да се стави рам со трутовски келии како мамка за вароата со што по изрежувањето бројот на вароите ке се намали. Поради медоберот но и по првото центрифугиранје во периодот кога во кошницата ке има најмалку легло може да се третира со мравја киселина но тоа мора да се стори многу внимателно.
 
Ова е коментар на "krlez"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):