Придонесот на пчелите при опрашување во градинарството и овоштарството
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Среда, 09 Јуни 2010 13:37
Сакам само да истакнам околу огромниот придонес на пчелите при опрашувањето на овошките и градинарските култури. Теба да знаеме дека во светот постои голем недостаток на пчели за опрашување. Така во САД за опрашување на бадемовите плантажи им плаќаат на пчеларите по 200 $ од кошница. Во Кина пак опрашувањето на овошките заради недостатокот од пчели, го вршат со рачно доставување на полен врз цветовите. Кај нас тоа се врши по пат на одданочување на пчеларите, без при тоа да се води сметка колкав е придонесот на пчелите за добивање на максимална родност на овошките и зеленчуковите растенија.
 
Ова е коментар на "Даноци , а и поддршка."

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):