ЛР
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Четврток, 10 Јуни 2010 14:32
Еве и од мене нешто.Лангстрот ја конструирал кошницата далечната 1852 година(и ја патентирал)со растојание од 6 мм помеѓу оквирите и ѕидот на кошницата.А рут како вешт и деловен човек,го пратил синот со патувачки театар низ Америка кој со две кошници Лангстрот ја демонстрирал работата со нив и примал нарачки.Благодарение на Рутовата деловност и упорност,Лангстротовата кошница се расширила низ цела Америка а подоцна и во Европа.
 
Ова е коментар на "Пчеларска опрема"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):