Роење
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 21 Јуни 2010 21:38
Природното роење најдобро покажува кога е поволна година да се разрои едно пчелино семејство и во кој период.Најдобро е роевите да се формираат после багремовата паша со доволно легло мед и полен.Но најкасно разројување е до 10 Јуни.Овие роеви доколку има обилна паша можат доволно да зајакнат за успесно да презимат.
 
Ова е коментар на "Роевска година"
Коментари (1)
1 Четврток, 24 Јуни 2010 13:13
игор здравески
КОЛКУ БИ БИЛО УСПЕШНО РОЕЊЕТО НА ВЕШТАЧКИ НАЧИН ОКОЛУ 1ВИ ЈУЛИ?ПЛОДИШТАТА И МЕДИШТЕТО СЕ ПОЛНИ СО МЛАДО И ЗАПЕЧАТЕНО ЛЕГЛО.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):