Пчеларски календар PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 11
НајлошоНајдобро 
Актуелно - Пчеларски календар
Среда, 07 Јануари 2009 21:00
                                 
Пчеларската година според календарот имајки ги во предвид и климатските услови во Р.Македонија, можеме да ја поделиме во четири периоди од по три месеци . Секој период опфаќа определена состојба од животот на пчелиното семејство и поодделни групи на специфични активности кои пчеларот треба да ги извршува во овие периоди.
Август,Септеври и Октоври е периодот кога пчелиното семејство се припрема  за зазимување
Ноеври, Декеври и Јануари е период кога пчелиното семејство  мирува.
Фебруари,Март и Април е период кога пчелиното семејство е во развој.
Мај, Јуни и Јули е период кога пчелината заедница го достигнува својот максимум во развојот.
 
 
Коментари (2)
2 Четврток, 08 Јануари 2015 18:06
Администратор

Tretmanot so oksalna se sproveduva samo ednas na edna generacija pceli znaci n emozete povtorno da tretirate so oksalna no zatoa vo prolet koga ke zatopli mozete da napravite tretman so nekoe drugo sredstvo protiv varoata.

1 Среда, 07 Јануари 2015 01:22
dejan
okolu 10 dekemvri 2014god. gi tretirav so oksalna. dali ke moze vo januar ovoj period da ja povtoram istata postapka,zatoa sto pri prvoto tretiranje, vo prosek imase okolustotina stotina krlezi po sanduk.pozdrav

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):