Пчели што неможат да летаат
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Вторник, 29 Јуни 2010 18:22
Има повеќе причини за оваа појава.Најчесто причината е преголемата присутност на вароа деструктор во пчелиното семејство.Излежаните пчели се со недооформени крила и испиени тела.Може да се јават и други болести како трахиалниот крлеж - акарозата,габични оболувања кречно легло,или вируси како пчелината парализа. Најдобро е да третирате против вароата и најверојатно тоа е главната причина за ползењето на пчелите по пчеларникот.
 
Ова е коментар на "Роенје"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):